Šis tas jauns par linsēklu eļļu. Paņemts no portāla "Medicine.lv"
Linsēklu eļļa
Linsēklu eļļa satur lielu daudzumu omega-3 taukskābju – divas reizes vairāk nekā zivju eļļā, kā arī A, E, F un daudzus citus vitamīnus, kas palīdz uzlabot sirdsdarbību, veicina asinsvadu sieniņu nostiprināšanos un samazina holesterīna līmeni asinīs.
Linsēklu eļļa ir īpaši veselīga sievietēm, kuras ir bērniņa gaidībās, jo tajā esošās minerālvielas palīdz līdzsvarot hormonālo fonu un veicina augļa normālu attīstību. Taču jebkurā gadījumā par uzturā atļautajiem produktiem grūtniecības periodā vispirms vajadzētu konsultēties ar ārstu-ginekologu.
Linsēklu eļļu ieteicams iekļaut ikdienas uzturā arī sportistiem, jo tā veicina vielmaiņu un tauku dedzināšanu, vairo enerģiju un izturību, kā arī palīdz organismam ātrāk atjaunoties pēc fiziskas slodzes.
Vēl viena linsēklu eļļas sastāva priekšrocība – spēja neitralizēt nitrātus – vielas, kas kaitīgi iedarbojas uz asins sastāvu. Tāpēc linsēklu eļļu ir pat ļoti ieteicams pievienot salātiem, kas pagatavoti no veikalā pirktiem dārzeņiem. Savukārt cepšanai šādu eļļu izmantot nav ieteicams, jo tādējādi eļļa zaudēs visas savas vērtīgās īpašības.
Something new about linseed oil. Taken from the portal “Medicine.lv”.
Linseed oil contains large amounts of omega-3 fatty acids – twice as much as in fish oil, as well as A, E, F and many other vitamins that help to improve heartbeat, contribute to the strengthening of blood vessel walls and reduce blood cholesterol.
Linseed oil is particularly healthy for women who are pregnant, because the minerals contained in it help to balance the hormonal background and contribute to the normal development of the fruit. However, in any case, a doctor-gynecologist should be consulted in the pregnancy period.
It is recommended that linseed oil be included in the daily diet of athletes as it promotes metabolism and fat burning, enhances energy and endurance, and helps the body recover more quickly after physical stress.
Another advantage of linseed oil composition – the ability to neutralise nitrates – substances that have a harmful effect on blood composition. It is therefore very advisable to add linseed oil to a salad made from vegetables purchased in the shop. On the other hand, the use of such oil is not recommended for baking, as the oil will lose all its valuable properties.