Svaigo salātu mērce ar kaņepju sēklu eļļu un ķiplokiem
Piekritīsiet, svaigie salāti nebūtu svaigie salāti bez garšīgas mērcītes, vai ne? Un kur vēl garšīgāk par mājās gatavotu, pavisam vienkāršu, tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātu salātu mērci, ko veikalā diez vai atradīsiet. Bet ir lieliska iespēja šīs mērces recepti no 4 sastāvdaļām atrast šeit, Eļļas Ķēķī. Šī salātu mērce piešķirs jūsu svaigajiem salātiem ne vien brīnišķīgu garšu buķeti, bet arī bagātinās tos ar kārtīgu vitamīnu devu, ko sniedz lieliskā kaņepju sēklu eļļa un ķiploki.
Sastāvdaļas
65 ml Kaņepju sēklu eļļa
65 ml Vīna etiķis (eksperimentējot, var aizvietot ar citu etiķi, vai citronu sulu)
4 ķiploku daiviņas (saspaidītas)
1/8 tk. pipari
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas samaisam kopā, līdz izveidojas viendabīga mērces masa. Tad atstājam uz stundu ievilkties. Pirms lietošanas, mērci sakratām un pārlejam salātiem.
Ātri, veselīgi un garšīgi! Uz veselību!