Kaņepju sēklu PESTO
Mums ļoti patīk riekstainā kaņepju sēklu un gaisīgās linsēklu eļļas kombinācija. Šī pavisam vienkāršā kaņepju recepte apvieno kaņepju sēklas ar svaigu baziliku, izveidojot brīnišķīgu pesto.
Sastāvdaļas:
3
lielas saujas bazilika
2 sauja svaigu spinātu
1
sauja lobītu kaņepju sēklu
1
sauja valriekstu
3
ķiploku daiviņas
1
tējkarote citrona (vai laima) sulas
60ml
auksti spiestas linsēklu eļļas
2
tējkarotes auksti spiestas kaņepju sēklu eļļas
Jūras sāls un melnie pipari pēc garšas
Baziliku
un spinātus liekam blenderī un blenderējam, līdz tie ir kārtīgi sasmalcināti,
pēc tam pievienojam kaņepju sēklas, valriekstus, ķiploku daiviņas un citronu
sulu, turpinām blenderēt. Mierīgi darbinot blenderi, lēnām pievienojam linsēklu
eļļu un kaņepju sēklu eļļu. Lai iegūtu vēlamo pesto konsistenci, eļļas pievienojam
vai nu vairāk, vai mazāk - gaumes lieta. Mēs
priekšroku dodam biezākam un stingrākam pesto, bet daļa cilvēku priekšroku dod
tam, ka pesto ir plānāks un smalkāks. Nogaršojiet pesto, un, pēc garšas, pievienojat
jūras sāli un nedaudz melnos piparus. Nogaršojiet pesto vēlreiz. Pesto ir
gatavs! Lai labi garšo!