Svaigo salātu mērce ar kaņepju sēklu eļļu un ķiplokiem
Piekritīsiet, svaigie salāti nebūtu svaigie salāti bez garšīgas mērcītes, vai ne? Un kur vēl garšīgāk par mājās gatavotu, pavisam vienkāršu, tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātu salātu mērci, ko veikalā diez vai atradīsiet. Bet ir lieliska iespēja šīs mērces recepti no 4 sastāvdaļām atrast šeit, Eļļas Ķēķī. Šī salātu mērce piešķirs jūsu svaigajiem salātiem ne vien brīnišķīgu garšu buķeti, bet arī bagātinās tos ar kārtīgu vitamīnu devu, ko sniedz lieliskā kaņepju sēklu eļļa un ķiploki.
Sastāvdaļas
65 ml Kaņepju sēklu eļļa
65 ml Vīna etiķis (eksperimentējot, var aizvietot ar citu etiķi, vai citronu sulu)
4 ķiploku daiviņas (saspaidītas)
1/8 tk. pipari
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas samaisam kopā, līdz izveidojas viendabīga mērces masa. Tad atstājam uz stundu ievilkties. Pirms lietošanas, mērci sakratām un pārlejam salātiem.
Ātri, veselīgi un garšīgi! Uz veselību!
Kaņepju sēklu PESTO
Mums ļoti patīk riekstainā kaņepju sēklu un gaisīgās linsēklu eļļas kombinācija. Šī pavisam vienkāršā kaņepju recepte apvieno kaņepju sēklas ar svaigu baziliku, izveidojot brīnišķīgu pesto.
Sastāvdaļas:
3
lielas saujas bazilika
2 sauja svaigu spinātu
1
sauja lobītu kaņepju sēklu
1
sauja valriekstu
3
ķiploku daiviņas
1
tējkarote citrona (vai laima) sulas
60ml
auksti spiestas linsēklu eļļas
2
tējkarotes auksti spiestas kaņepju sēklu eļļas
Jūras sāls un melnie pipari pēc garšas
Baziliku
un spinātus liekam blenderī un blenderējam, līdz tie ir kārtīgi sasmalcināti,
pēc tam pievienojam kaņepju sēklas, valriekstus, ķiploku daiviņas un citronu
sulu, turpinām blenderēt. Mierīgi darbinot blenderi, lēnām pievienojam linsēklu
eļļu un kaņepju sēklu eļļu. Lai iegūtu vēlamo pesto konsistenci, eļļas pievienojam
vai nu vairāk, vai mazāk - gaumes lieta. Mēs
priekšroku dodam biezākam un stingrākam pesto, bet daļa cilvēku priekšroku dod
tam, ka pesto ir plānāks un smalkāks. Nogaršojiet pesto, un, pēc garšas, pievienojat
jūras sāli un nedaudz melnos piparus. Nogaršojiet pesto vēlreiz. Pesto ir
gatavs! Lai labi garšo!